Monday : Apr 21, 2014
 
 

 

 
 
  MAKLUM BALAS ADUAN AKHBAR ¿HARIAN METRO¿ BERTAJUK ¿KECEWA POLIS SAMBIL LEWA TERHADAP PERMOHONAN ANGGOTA YANG BERJAUHAN DENGAN ISTERI. HANYA ORANG YANG ADA DUIT DAN ADA KELUARGA ANGGOTA DILAYAN¿ BERTARIKH 22 OGOS 2012 MUKA SURAT 21A (Harian Metro: 22-08-2012) - MOHA

URUS SETIA KPN (PERHUBUNGAN AWAM)
POLIS DIRAJA MALAYSIA
BUKIT AMAN
50560 KUALA LUMPUR 

 
¿TKOMUNITI SEJHATERA KOMITMEN KAMI            
                            28 Ogos2012
Ketua Pengarang
Harian Metro
Tuan
MAKLUM BALAS ADUAN AKHBAR ¿HARIAN METRO¿ BERTAJUK ¿KECEWA POLIS SAMBIL LEWA TERHADAP PERMOHONAN ANGGOTA YANG BERJAUHAN DENGAN ISTERI. HANYA ORANG YANG ADA DUIT DAN ADA KELUARGA ANGGOTA DILAYAN¿ BERTARIKH 22 OGOS 2012 MUKA SURAT 21A
Izin saya dengan hormatnya merujuk kepada perkara di atas.
2. PDRM merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih di atas keprihatinan pihak tuan dalam menyalurkan aduan dalam ruangan SMS bertajuk ¿Kecewa polis sambil lewa terhadap permohonan anggota yang berjauhan dengan isteri. Hanya orang yang ada duit dan ada keluarga anggota dilayan¿.
3. PDRM memandang serius terhadap perkara ini dan pejabat ini telah memanjangkan perkara tersebut kepada Pengarah Pengurusan, Bukit Aman untuk tindakan susulan sewajarnya.
Sekian, terima kasih. 
¿INTEGRITI AMALAN KITA¿
 t.t
(  RAMLI BIN MOHAMED YOOSUF  ) ACP
Penolong Ketua Urus Setia KPN (Perhubungan Awam)
Bukit Aman.

                    Sebarang Aduan Mengenai Perkhidmatan Polis Boleh Diajukan Kepada aduanawam@rmp.gov.my
 

 
 

Program MESRA Rakyat dan Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) BPA Melaka/N.Sembilan

Tarikh : 15 November 2013 (Jumaat) (Sabtu)
Masa : 8.00 pagi- 12.00 tengah hari
Tempat : Dewan Taming Sari, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah
Majlis ini akan dirasmikan oleh YBhg. Datuk Roslan bin Ibrahim, Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Melaka.

Biro Pengaduan Awam Melaka/Negeri Sembilan, Jabatan Perdana Menteri akan menganjurkan program Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) di Tempat Parkir Giant Superstore Lukut, Negeri Sembilan pada 8 Jun 2013 mulai jam 8.00 pagi hingga 2.00 petang.

Sebanyak 27 kaunter pelbagai agensi kerajaan negeri, agensi persekutuan dan badan berkanun disediakan untuk para hadirin mengemukakan sebarang aduan, pertanyaan dan cadangan. Antara agensi yang dijemput dalam program ini adalah Jabatan Kerja Raya, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Pejabat Kesihatan, Jabatan Pendaftaran Negara Dan Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan Port Dickson.

Sebarang maklumat atau pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi Encik Mohd Faisal di talian 06-234 5890 atau emel ke faisal@pcb.gov.my

.  

 
 
 

 
© 2014. All Rights Reserved. Disclaimer | Privacy Policy | Security Policy
This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.
Best viewed in Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 with 1024 x 768 resolution