Isnin, 26 Feb 2018
 
 

 

 
 
  PENANGGUHAN PERLAKSANAAN PLKS NELAYAN - MOA

  1. Kerajaan telah mengumumkan Perlaksanaan Permit Lawatan Kerja Sementara (PLKS) untuk nelayan yang menggaji pekerja asing bermula 1 Mac, 2017.
  2. Pihak NEKMAT mewakili nelayan seluruh negara merakamkan terima kasih kepada kerajaan malaysia khususnya kepada YAB Datuk Seri    Dr Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang telah mengumumkan penangguhan pelaksanaan PLKS.
  3. Dengan penangguhan ini pengusaha bot nelayan dapat menjimatkan kos sebanyak RM1,500 yang dikenakan untuk setiap awak-awak asing yang diambil bekerja.
  4. Diatas keperihatinan kerajaan saya menyeru kepada semua nelayan di seluruh negara untuk meningkatkan usaha dan bekerjasama untuk memastikan hasil tangkapan dapat ditingkatkan dan terus dijual kepada rakyat pada harga yang berpatutan.

 

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi NEKMAT di talian 03-61361808


YBRS AHMAD RUDIN BIN HUSSAIN
Pengerusi
Persatuan Nelayan Kebangsaan (NEKMAT)

 

 
 

 

Program Mesra Rakyat Dan KABB Daerah Shah Alam
Biro Pengaduan Awam Negeri Selangor akan mengadakan Program MESRA Rakyat dan Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) Daerah Shah Alam seperti ketetapan berikut

Tarikh : 16 Julai 2016 (Sabtu)
Masa : 9.00 pagi hingga 2.00 petang
Tempat : Dewan Bunga Kertas, Seksyen U2, Taman TTDI Jaya, Shah Alam
Perasmian : YBhg. Datuk Harjeet Singh, Ketua Pengarah Biro Pengaduan Awam

 
 
 

 
© 2018. All Rights Reserved. Disclaimer | Privacy Policy | Security Policy
This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.
Best viewed in Firefox 3.0 & Internet Explorer 7.0 with 1024 x 768 resolution